Påfyllning till lillbus stl 92 & 98

Strax innan det blev vinter och dags för min yngsta att byta upp sig storleksmässigt var det en liten herre som visade att det där med body minsann inte var intressant längre. När man är 2 år kan man ha väldigt bestämda åsikter om saker och ting även om man inte alltid kan uttrycka dem. Men ja, det var tydligt och det kändes onödigt att kämpa. Så det var bara att plocka bort de där 9 bodysarna som fanns färdigsydda (och som tur var har jag fått 7 stycken sålda på ett eller annat vis. Två finns kvar och får väl helt enkelt bli något annat "i värsta fall"). Så till min stora sorg (inte) så fick jag ge mig i kast med att fylla på med några flera t-shirts och långärmat i stället. Några utav dem har blivit mina egna favoriter och några av dem är definitivt sonens (typ allt på fyra hjul eller som säger brum ;-) ). Vissa är sydda av bara små tygbitar som funnits var efter annat sytts och andra i tyger tänkte just för det här ändamålet. Och någon enstaka (som den med kaniner) tror jag att jag kommer göra någon ändring på. Nu kommer inspirationen (förhoppningsvis). Samtliga plagg nedan är alltså sydda i storlek 92.
 
Tyg: tvättbjörnar från Michas Stoffecke samt faktiskt turkos mudd/jersey från Stoff & Stil till bakstycke.
 
Tyget Ocean från Znok design har funnits i två färgställningar. Den andra har en grönblå eller mörkt aquafärgad bas och den har jag gillat. Fast den här är liksom gladare och när jag kom över en liten bit inne på Tygsamlarna på Facebook kändes det kul att få sy lite även i den här färgställningen. Tyvärr är jag inte helt nöjd med mitt val av tyg till ärmarna. Så kan det bli ibland. 
 
Kaninerna ja, söta som få är tyget från Liandlo. "En vanlig kanin" tror jag tyget heter och jag vet inte riktigt hur jag tänkte med ärmarna, men ganska fel tror jag. För ärmslutet hamnar mitt i armvecket, inte det minsta skönt. Det är ganska stor sannolikhet att de kommer kortas till riktigt kortärmad i stället.
 
Ja visst ja, det fanns ju två olika kanintyger också. Det här kommer från JNYdesign och här är jag helt klart nöjd med utförandet. Mudden från Stoff & Stil hade inte kunnat matcha så mkt bättre till färgmässigt faktiskt. Ett glatt tyg trots de lite murriga inslagen. 
 
Ytterligare ett tyg som jag verkligen gillar. Supersöta små igelkottar. Enkel design, något jag ibland saknar ibland dagens enormt färgsprakande tyger. Jo, jag gillar fortfarande mycket färg, men det får gärna vara lite enklare motiv. Hade jag haft en liten bebis hade det nog blivit många plagg i detta härliga ekologiska tyg från JNYdesign.
 
Ja, det här tyget tycker jag också om och kan kanske symbolisera det jag pratade om ovan ganska väl. Flera färger, men fortfarande ett enkelt och inte så rörigt motiv. Och oj, vad jag gillar de här färgerna tillsammans. Wow! Tyget har jag för övrigt köpt på Jofotex men det finns på andra ställen också och även i andra färgställningar. 
 
 
Ja men då börjar jag väl låta som en skiva som har hakat upp sig, men jag gillar det här tyget också mycket. Kunde inte alls låta bli det när jag fick se det hos Znok design i montern på höstens Syfestival. Och tänkte faktiskt direkt på mitt kusinbarn och inte på min egen son. Jag är förvisso uppvuxen på landet, men mina kusiner har verkligen bott och andats lantliv på ett helt annat vis. Klockrent!
 
Å, lille katt. Ett typiskt tyg som jag vid första anblicken bara totalratade. Mycket för att de övriga barnen kändes alldeles för stora för det. Men så när det kom en ny tryckomgång kunde jag inte låta bli. Så här är det, en söt härlig tröja till min minsting. Också ett ganska enkelt motiv som jag gillar.
 
Reor är farliga, även när det gäller tyg. Det här slank med vid ett sådant tillfälle inne på Ohlssons tyger. Men fasiken vad ilsk jag var när jag skulle få till mönsterdelarna. "Trådarna" som fåglarna sitter på är förvisso inte spikraka, men åtminstone någorlunda vågräta. Gick det att förena med trådraken? Nej, inget vidare så hur vriden den här tröjan kommer bli tillslut återstår att se. Nämnde jag att jag hatar vridna sömmar?
 
 
Stjärnor är ju aldrig fel. Jag hade tänkt sy till mig själv utav det här tyget (dessförinnan hade jag tänkt sälja det) men hann nalla av det innan jag kom till skott. Så det fanns inte tillräckligt kvar. Men en mjuk härlig tröja till lillherrn fick det bli. Toppat med lite härligt grönt. Gillar! Tyget är från Znok design, men jag är osäker på om det är Znoks design eller Lillestoffs.
 
Lilla snigel från Liandlo var bara ett sådant där tyg jag ville ha när jag fick syn på det. Men nu som färdigt är jag inte lika begeistrad. Oftast är det det omvända att tyget inte känns helt hundra, men som färdigt plagg är det bara WOW! Det ni, var allt i storlek 92, nu är det "bara" 98:a kvar. 
 
Nu halkar vi alltså in på nästa avdelning. Storlek 98 och kläder som kommer få ligga undanstoppade närmare ett år eller så. Men jag ville ju så gärna få sy i tygerna ;-) och ungen kan ju inte ha hur mycket kläder som helst i storlek 92 heller. Eller, kan och kan, han har ju faktiskt ungefär ett år på sig att använda dem ;-). Känner jag mig själv kommer det garanterat slinka in något nytt i garderoben ändå under året. Ibland kompotten av tyger nedan finns det en del riktiga gamla godingar. Tyger som jag vet att många suktat efter, men som idag är svåra att få tag i. Visst kan det kännas lite att klippa i sådana tyger, men samtidigt har jag bestämt mig för att tygerna ju är till för att användas. Och åtminstone jag byter faktiskt smak mellan varven. Så låt er inspireras!
 
Tyg: ubåtar från Znok design. Har funnits i alla fall i tre färgställningar och det här blev min favorit och är det enda tyg jag haft i min ägo. En syvän till mig förbarmade sig över mig så jag fick det här tyget. 
 
Här kommer däremot ett nyare tyg som också är köpt från Znok design, dock framtaget av Lillestoff. Tyckte om det när jag såg det, men är inte lika wow nu faktiskt. Men ungen kan ju inte bara ha sådana plagg för då skulle jag ju aldrig kunna skiljas ifrån kläderna och helt drunkna i textilier här hemma. 
 
Små grodorna från Liandlo är i alla fall bra söta. Och jag gillar de rosa inslagen på näckrosorna (röda näckrosor är ju inte så vanliga som vita dock). Grodorna är både söta och lite finurliga precis som min minsta groda. 
 
Racecar kommer från JNYdesign. Ett digitaltryck i en mjuk härlig jersey. Tur sonen inte sett den ännu för då skulle den åka på trots fel storlek skulle jag tro. Jag gissar på att den faktiskt kommer bli ganska så omtyckt. Men det återstår att se. 
 
Hmmm vill minnas att det här tyget kallas för "Monstertown" eller något liknande. Lite kul, men ja, någon favvis kommer det inte bli. Znok design/Lillestoff ligger bakom (Lillestoff design och Znok är svensk återförsäljare). 
 
Smurfarna är väl ändå nostalgi!? Jag gillar i alla fall de här små blå och vita filurerna i all sin enkelhet. Och just den här bakgrundsfärgen blev min favorit. Har haft med ljusare gult också, men då en jersey utan lycra. Den här är trevligare. Köpt genom en shop/säljare som heter Ixat.
 
 
När jag skulle göra tröja med typ 2/3-3/4 ärm tidigare misslyckades jag. Nu vad gäller denna och de två efterföljande tröjorna så hoppas jag ärmlängden blir bra och kommer motsvara det. Alltså inte kort, men inte heller lång ärm och inte sluta mitt i armvecket heller. Tyget, ytterligare ett Lillestoff köpt genom Znok design. Gillar? Vet faktiskt inte riktigt. 
 
Tvättbjörnar med samma avsändare som tyget ovan. Tyvärr är det lite samma sak här: en viss tveksamhet inför tyget har infunnit sig. 
 
Men här har jag inga betänkligheter. Tyget "Natträv" gillar jag. Lillestoff åter igen.  
  
Ha ha, nu tror ni väl att jag har någon specialrabatt med Znok/Lillestoff. Men tyvärr är det inte så. Pingvintyget tycker jag är sött och alldeles så där lagom. Tror lillkillen blir jättefin i den när han har växt ur sina 92:or. 
 
Skruvar allt lite på mig på stolen här. Men det är ZNOK design som tagit fram även detta tyg. Och det här tyget gillar jag. Återigen ett tyg som jag ratade när det först kom och när det inte går att få tag på längre, ja DÅ ska jag minsann komma på att jag gillar det. Men det finns tygänglar som inte är ute efter att skinna andra så jag kom över en alldeles lagom bit till ett alldeles lagom pris. Love! 
 
Pinsam tystnad ;-) Ja, jag gillar de tyger som Znok design har i sitt sortiment. Vare sig det är som här, eget, eller från Lillestoff! Ytterligare ett barntyg som ligger mig varmt om hjärtat. Och jag tycker det blir så fint att matcha upp med grönt (eller gult, det är favoriterna). 
 
Ok, nu har rodnaden på mina kinder släppt ;-). Grillriga djur kommer med andra ord också från Znok design. Egentligen är nog tyget lite för grillrigt för min smak, men det har sin charm. Och det är kul för de små barnen att få leta rätt på vilka djur som finns med egentligen. Och söta är de, till och med ormen. 
 
Så dumt att bryta trenden eller hur? Så jag avslutar med lite Lillestoff från Znok även till denna tröja. Ett gäng, i mina ögon, riktigt snälla krokodiler. Ett tyg jag nog kunde ha klarat mig utan, det är fint, men ja inte något måste egentligen.
 
Många bilder blev det och en aning mer text än vad jag hade tänkt mig. Hoppas det kan inspirera lite nu även om modellerna på plaggen inte är något revolutionerande alls. Jag lovar att komma med lite mer spännande inlägg sömnadsmässigt när min "maratonredovisning" utav höstens/senare delen av 2013 års sömnad är avklarad.
 
 
Anna:

De här bildbombningarna är fantastiska! Så mycket fint du syr!
Anna

Svar: Tack Anna! Kul att du uppskattar min bildbombning. Nu kommer det lugna ner sig en aning de närmaste veckorna för snart har jag bloggat ikapp.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: